Rezultatele preventive a alegerilor din Moldova (2009)

REZULTATE ALEGERI 29/07/2009 AICI (Alegeri.md) sau AICI (cec.md)

Rezultatele de la exit-poll sunt urmatoarele:
PCRM 40.50% (43 mandate)
PPCD 2.20%
AMN 8.00% (8 mandate)
PL 16.50% (18 mandate)
PLDM 17.60% (19 mandate)
PD 12.80% (13 mandate)
PSD 2.10%
Partidul Ecologist 0.30%

——————–
6/04/2009, ora 11:00
Datele de la CEC
Voturi numărate: 96.51%

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova – 49,94% (60 mandate)
Partidul Liberal – 12,82% (16 mandate)
Partidul Liberal Democrat din Moldova – 12,87% (14 mandate)
Alianţa “Moldova Noastră” – 9,83% (11 mandate)

Ăştia sunt cei care trec în parlament. Rezulatetele complete şi actualizate vă propun să le urmăriţi pe alegeri.md.

AICI ULTIMELE DATE DIRECT DE LA CEC – 97,27% prelucrate.

Şi aici sunt nişte reflecţii asupra alegerilor şi ce trebuie să facem ca să scăpăm de bestia comunistă.

IMAGINI DE LA PROTESTELE DIN CHISINAU


Articolul original din 4/04/2009

care a fost scris până la anunţarea rezulatetlor preventive de la CEC sau a exit-poll-ului de la ieşirea de la urne (observ mulţi vizitatori care probabil doresc să afle doar rezultatatele alegerilor şi nu vreau să fie dezinformaţi cu conţinutul acestui articol):

1. Partidul Social Democrat – 4,6%
2. Partidul Liberal – 18,3%
3. Alianţa “Moldova Noastră” – 10,2%
4. Partidul Popular Creştin Democrat – 5,6%
5. Partidul Comuniştilor din Republica Moldova – 29,7%
6. Partidul Liberal Democrat din Moldova – 16,9%
7. Partidul Democrat din Moldova – 3,3%
8. Uniunea Centristă din Moldova – 2,8%
9. Mişcarea Social-Politică “Acţiunea Europeană” – 7,1%
10. Partidul Dezvoltării Spirituale “Moldova Unită” – 0,8%
11. Partidul Conservator – 0,4%
12. Partidul Republican din Moldova – 0,1%
12. Candidaţii independenţi – 0,2%

Dacă tot face lumea sondaje şi predicţii înainte de alegeri, să arunc şi eu nişte cifre… Marja de eroare 5%. Ştiţi şi voi pe cine am favorizat în aceste rezultate, dar asta aşa… niţel. Dacă vrei să te simţi bine îţi poţi prezenta şi tu lista cu prognoza electorală la VIP Magazin sau mai aştepţi o zi şi le vezi pe cele reale care chiar cred eu nu vor fi prea diferite de cele prezentate de mine.

Dacă ar fi însă să se întâmple aşa cum vreau eu – doream comuniştii excluşi din cursa electorală pentru abuzuri, pe Filat îl mustră conştiinţa şi se dezice de politică iar unicele partide ce trec pragul electoral sunt PL, MAE şi să zicem PLDM (cu condiţia că scapă de pleava din partid).


UPDATE 6/04/2009:

Şi acuma despre rezulatatele adevărate a alegerilor. Rezultatele exit-poll-ului nu sunt deloc îmbucurătoare, comuniştii sunt creditaţi cu 45,5% şi ceilalţi care trec pragul electoral sunt PL cu 14,5%, PLDM cu 14,0% din voturi şi AMN cu 9,9% din totalul alegătorilor. Roşca ar fi lua doar 2,9% – ţara are cu un trădător mai puţin în parlament! A câta oară mă uit la asemena cifre şi mă nedumeresc… de unde, de unde s-au luat atâţia neghiobi care îi votează pe netoţii de comunişti?

I-am privit la Pro TV pe Dorin Chirtoacă, Vlad Filat şi Serafim Urecheanu cum apreciau datele acestui exit-poll – nu le prea venea să creadă în aceste date şi mai aşteaptă datele oficiale de la CEC care la moment nu arată bine nici ele (acuma din cele 27,65% din buletinele de vot procesate PCRM are 54,25 % din voturi). Rămâne să aşteptăm şi noi până dimineaţă şi să vedem aceste date cât de cât exacte, dar un lucru e clar PL, PLDM şi AMN vor face alianţă şi PL declară clar şi respicat încă o dată că nu va colabora în nici un fel cu partidul comuniştilor (din declaraţia lui Dorin la emisiunea lui Mircea de la Moldova 1. Cred că vor apărea în curând segvenţele video pe internet şi se vor putea vedea aceste discuţii, că e chiar hazliu să vezi pe comunistul Munteanu vorbind în dodii sau polemica idioată a unui oarecare Boţan).

Apropo ultimele ştiri vă propun să le urmăriţi la Basa-Press sau la MoldPress (însă ăştia sunt mai lenţi) sau mai bine intraţi pe alegeri.md (acolo se actualizează în fiecare oră şi prezintă şi mandatele).

Sergiu

Related Posts

FOTO: Miting de protest contra fraudării alegerilor prezidențiale din 2016

FOTO: Miting de protest contra fraudării alegerilor prezidențiale din 2016

Mai faci și tu un ban, de alegeri… în Moldova.

Mai faci și tu un ban, de alegeri… în Moldova.

Radio Noroc, Tokiko Kato şi Porco Rosso la Anim’est

Radio Noroc, Tokiko Kato şi Porco Rosso la Anim’est

Ethno Jazz Festival 2012

Ethno Jazz Festival 2012

7 Comments

 1. SICK! SICK! SICK!
  cite fraude!!!
  nu stiu ce au facut observatorii!!!
  Traim in continuare cu prostia!!!
  Mi-e rau, de nu vreau sa ma trezecs…
  Voma mi-i!

 2. Incerc sa inteleg si nu reusesc, care ar fi logica “gandirii” autoritatilor comuniste de la Chisinau. De ce ar vrea Romania sa ocupe cea mai saraca tara din Europa? De ce cei mai ingrijorati de acest lucru sunt nu cei de etnie “moldoveneasca”, ci cei de etnie rusa ? Raspunsul este grav dar simplu: pentru ca o mana de rusofili calareste un neam intreg punandu-i in fata ochilor rand pe rand o noua tema (astfel vor abate atentia acestui neam de la intrebari de genul”cine suntem”, “de unde venim”, “cine pe cine a ocupat” etc.). Aceste teme propuse deliberat de comunisti sunt: “Romania vrea sa ocupe RM, Romania este stat agresor si ultimul imperiu din Europa, URSS a eliberat poporul moldovenesc vorbitor de limba moldoveneasca de sub ocupatia romaneasca, poporul moldovenesc a suferit rau de tot sun administratia romaneasca etc. Dar de ce sunt atat de ingrijorati acesti rusi din RM si nu poarta de grija mai bine propriului lor neam din Rusia? Ce cauta ei aici? De ce vor ei sa conduca o alta etnie decat cea a lor? De ce trebuie sa spuna ei unei alte etnii care ii sunt originile “adevarate”, cine ii sunt “prieteni” si cine ii sunt “dusmani” ? Oare chiar atat de hanidicapata mintal a devenit “etnia moldoveneasca” incat trebuie sa fie invatata de Rusii de la conducerea RM ce e bine si ce e rau? Ce interese au acesti rusi sa predea aceste lectii de “istorie” Chiar le da bunatatea pe dinafara incat vor sa dea si la altii din ea. Oare moldoveanul de rand nu mai poate gandi cu propriul creier ? Afara cu comunistii din Moldova, afara cu rusii din moldova, traiasca libertatea de constiinta, traiasca constiinta nationala. Moldoveni , treziti-va si scuturativa de acest paduchi ce va paraziteaza , va trag in jos, va saracesc, ve dezbina, va dezinformeaza, ve rescriu identitatea nationala, limba si istoria, si toate asta doar in scopul de a le fi lor bine si mai departe. Aduceti-va aminte ca sunteti urmasii unui roman pe nume Stefan cel Mare, aduceti-va aminte ca bunicii si strabunicii vostri au fost impuscati si deportati de rusi, doar pentru motivul ca nu au vrut sa devina altceva decat ceea ce erau: Romani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *