Ethno Jazz Festival 2012

Ethno Jazz Festival 2012

După o seară de folk a urmat o seară de jazz! Aseară am fost la cea de-a doua zi a festivalului Ethno Jazz Festival, aflat la ediţia XI deja. Mi-a plăcut mult concertul, ca de obicei muzică bună condimentată cu influenţe de pe întreg mapamond şi un amalgam de culturi. Şi de această dată la Chişinău au venit muzicieni de talie internaţională pe care încă îi mai puteţi vedea şi asculta astăzi şi în weekend.

I-am ascultat pe Brein’s café – un trio care a fost la primul lor concert în această componenţă şi care literalmente a transpirat pentru aplauze. Austriacul Georg Breinschmid la contrabas a arătat că poate nu numai să cânte jazz dar şi să facă glume reuşite, în timp ce algerianul de origine franco-italiană Mario Forte câte sunete poate produce o vioară, fiind acompaniat de pianistul bulgar Antoni Donchev.

O formaţie extrem de colorită atât în stilul de interpretare cât şi la înfăţişare a fost Squeezeband. Fiecare membru în parte a demonstrat cu câtă ardoare poate interpreta la instrument în partiturile solo. Au impresionat toţi! Reto Weber la percuţie cu instrumentul său neobişnuit în formă de OZN creat special pentru el, cubanezul Dany Martinez prin mânuirea extraordinară a chitarei, zambetul pur şi bucuria de a se afla pe scenă şi a cânta a basistului din Madagascar, sunetele formidabile a saxofonului lui Chico Freeman şi nu în ultimul rând beat-boxerul italian Nino G care am impresia că a plăcut cel mai mult publicului.

De această dată festivalul este găzduit la teatrul “Eugen Ionesco”, nu ştiu de ce s-a ales această sală în locul tradiţionalei scene a teatrului naţional “M.Eminescu”. Cel puţin mie îmi place mai mult atmosfera sălii teatrului naţional…şi pare mai potrivit. Deşi foaier-ul de la E.Ionesco luminat fiind arată mai bine. Mi-a plăcut harta festivalului afişată în hall unde sunt indicate toate ţările de unde au fost participanţi pe parcursul tuturor ediţiilor festivalului şi numele muzicienilor. Mi-a plăcut cum au decorat scările şi interiorul cei de la Moldcell – sponsorii acestui festival.

Sergiu

Related Posts

FOTO: Miting de protest contra fraudării alegerilor prezidențiale din 2016

FOTO: Miting de protest contra fraudării alegerilor prezidențiale din 2016

Mai faci și tu un ban, de alegeri… în Moldova.

Mai faci și tu un ban, de alegeri… în Moldova.

Ce trebuie să conţină trusa pentru maternitate?

Ce trebuie să conţină trusa pentru maternitate?

Am băiat!

Am băiat!

No Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *