Radio Noroc, Tokiko Kato şi Porco Rosso la Anim’est

Radio Noroc, Tokiko Kato şi Porco Rosso la Anim’est

Vă întrebaţi ce legătură au toate acestea?

Să începem cu Radio Noroc.

Obişnuiesc să mă trezesc cu Radio Noroc, adică am setată alarma de dimineaţă în aşa fel că porneşte radioul cu emisiunea lui Ţărnă şi Nistorică. Iar recent am dat câteva răspunsuri corecte şi am câştigat de la Radio Noroc un aparat de radio, care s-a dovedit a fi de fapt un casetofon cu radio. M-am bucurat mult, asta pentru că după mai bine de 10 ani am putut asculta melodia înregistrarea căreia se păstrase pe o casetă magnetică – este un cântec japonez, care în copilărie a fost melodia mea preferată. Am înregistrat un mic video cu telefonul cu această melodie şi am postat-o pe YouTube în speranţa că o va recunoaşte cineva şi voi afla cine cântă de fapt.

Tokiko Kato.

Răspunsul l-am aflat mai repede decât mă aşteptam, sistemul automat de protecţie a drepturilor de autor de pe YouTube m-a înştiinţat despre titlul melodiei “Hitorineno Komoriuta“, iar Google mi-a oferit răspunsul despre interpret – “Tokiko Kato“. Tokiko s-a dovedit a fi nu numai o cântăreaţă, care apropo a cântat “Миллион аллых роз” în japoneză, dar şi actriţă, compozitor şi chiar participant la TED.

Mai multe despre Tokiko aflaţi pe site-ul personal – TOKIKO WORLD.

Porco Rosso.

Studiind filmografia pentru Tokiko Kato pe iMDB– am dat şi de o denumire sonoră – Porco Rosso, care mi-a captivat atenţia. Este un desen animat a celebrului animator japonez – Hayao Miyazaki, unde Tokiko sonorizează vocea unui personaj principal – Gina (Jina-sama).

Anim’est.

Şi iată că în programul celei de-a doua ediţii a festivalului Anim’est la Chişinău găsesc Porco Rosso! Deci, asta doream să vă zic – merg la Anim’est să privesc Porco Rosso cu Tokiko Kato şi vă invit şi pe voi!

Update 3/11/2012: Am fost la Anim’est şi am privit filmul în desen animat – Porco Rosso, care s-a dovedit a fi o peliculă superbă. Păcat că a fost sala goală, cred că nici 1/10 din locuri nu erau ocupate. Am aflat că organizatorii îl invitaseră şi pe Hayao Miyazaki cu vreo 3 ani în urmă la Anim’est la Bucureşti, dar pentru că are o vârstă de 71 de ani nu mai călătoreşte cu avionul. Se zice că este unul din cei mai buni animatori în viaţă. Porco Rosso a fost conceput mai întâi ca un spot publicitar pentru Liniile Aeriene Japoneze (JAL), iar după au făcut un filmuleţ de 30 minute, ca mai apoi să scoată un film de lung-metraj. Anume această versiune am vizionat-o. Şi, da am auzit-o şi pe Tokiko Kato! Filmul a fost rulat în original în japoneză cu subtitrare în engleză, română şi rusă.

P.S.: Mai sunt 2 zile de Animest! Iată programul

Sergiu

Related Posts

FOTO: Miting de protest contra fraudării alegerilor prezidențiale din 2016

FOTO: Miting de protest contra fraudării alegerilor prezidențiale din 2016

Mai faci și tu un ban, de alegeri… în Moldova.

Mai faci și tu un ban, de alegeri… în Moldova.

Ce trebuie să conţină trusa pentru maternitate?

Ce trebuie să conţină trusa pentru maternitate?

Am băiat!

Am băiat!

No Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *