Seara de FOLK la Chişinău

Seara de FOLK la Chişinău

Cu mare plăcere am ajuns aseară la Filarmonica Naţională unde mi-am alintat auzul la o “Seară de FOLK”.  Nu ştiu dacă e la prima ediţie asemnea eveniment la Chişinău, dar sper să fie mai multe şi sper foarte mult să invite mai mulţi folkişti data viitoare.

Dacă excludeau din participanţi pe primul – Viorel Burlacu şi pe ultimii – Valy Bogheanu şi cantora – evenimentul ar fi semănat mai mult la o seară de folk.

Am să-l laud pe Ion Razza care are glas şi talent, cântecele căruia le-am ascultat cu plăcere. Au fost superbi invitaţii din Iaşi – Paul Arva şi Lucian Darie, calităţile vocale ale lui Lucian fiind apreciate de public. Silvia Grigore a demonstrat că are glas, dar sincer nu cred că genul de muzică folk i se potriveşte. O dezămăgire totală a fost în deschidere de la Viorel Burlacu care chiar nu îmi dau seama cum a luat acel premiu mare la un nu ştiu ce festival din Polonia. Valy Bogheanu poate că le place unora, dar nicidecum nu se înscria într-o seară de folk, mi se crease impresia că nici nu ştie să sufle în trompetă, iar prezentatoarea îl prezentase ca “unul care nu caută faimă” – poate de asta sunt postere în tot oraşul cu el… modest nu îl poţi numi cu siguranţă. Da, şi de ce Valy şi nu Vali? Gicu Plăcintă venit cu banda lui Bogheanu are glas şi ştie să cânte – dar nu a cântat folk. Mi-a plăcut de fapt cu câtă pasiune a cântat la pian băiatul din bandul lui Bogheanu.

Chiar nu avem folkişti buni la noi? Mi-ar plăcea să-l văd pe Iurie Sadovnic la un asemnea festival. Ar fi superb dacă venea cineva cu renume din România ca Ducu Bertzi, Nicu Alifantis sau Vasile Şeicaru.

P.S.: Notă pentru conducerea Filarmonici Naţionale – alungaţii pe cei ce fac cafea în incintă dacă nu ştiu o boabă în română! Fac o cafea foarte bună, dar ar trebui să înveţe să deservească clienţii în română! Stukalov însuşi vorbeşte şi deserveşte în română, iar angajaţii lui nu o fac…

21 septembrie / P.P.S.: Doream doar să-mi împărtăşesc impresiile de la concert, dar recitind ce am scris aseară văd că i-am criticat pe unii mai mult decât lăudat pe alţii…

Sergiu

Related Posts

FOTO: Miting de protest contra fraudării alegerilor prezidențiale din 2016

FOTO: Miting de protest contra fraudării alegerilor prezidențiale din 2016

Mai faci și tu un ban, de alegeri… în Moldova.

Mai faci și tu un ban, de alegeri… în Moldova.

Ce trebuie să conţină trusa pentru maternitate?

Ce trebuie să conţină trusa pentru maternitate?

Am băiat!

Am băiat!

No Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *