Furia mulţimii nemulţumită de comunişti şi de fraudarea alegerilor (imagini: Chişinău, 7 aprilie 2009)

Furia mulţimii nemulţumită de comunişti şi de fraudarea alegerilor (imagini: Chişinău, 7 aprilie 2009)

Imagini de la protestele din Chişinău la 7 aprile 2009, când mulţimea de protestatari a luat cu asalt clădirile preşedenţiei şi a parlamentului cerând înlăturarea comuniştelor de la guvernare şi repetarea scrutinului electoral parlamentar.

Sergiu

Related Posts

FOTO: Miting de protest contra fraudării alegerilor prezidențiale din 2016

FOTO: Miting de protest contra fraudării alegerilor prezidențiale din 2016

Pictures of Palcho (Palkor) Monastery in Tibet

Pictures of Palcho (Palkor) Monastery in Tibet

Mănăstirea Condriţa (FOTO)

Mănăstirea Condriţa (FOTO)

Chişinău: Velo Hora 2009 (imagini FOTO de la eveniment)

Chişinău: Velo Hora 2009 (imagini FOTO de la eveniment)

5 Comments

 1. Sunt roman si frate cu romanii de dincolo de Prut, si nu pot sa raman impasibil la ce se intampla la Chisinau. In sangele meu curge acelasi sange, vorbim aceeasi limba, avem acceasi identitate.

  Identitate care este afirmata si de romanii care manifesta la Chisinau si in orasele din Romania prin arborarea stegurilor Romaniei si Uniunii Europeene,aceea de roman si cetatean al Europei.

  Tinerii acestia care manifesta nu sunt infractori cum zic comunistii in frunte cu Voronin, la fel cum zicea Ceausescu de romanii stransi in Timisoara ca sunt infractori.

  Si Ceusescu si Voronin au zis-o ca sa legitimeze interventia armatei asupra poporului. Cum sa fie infractori, sunt studenti ca si mine ca si tine, sunt romani, ca si noi toti. Pentru aceasta indemn la solidaritate toti romanii,pentru a ne solidariza, pentru ai ajuta pe fratii nostrii sa aiba libertate de exprimare, sa aiba o viata mai buna, si pentru asta au nevoie sa iasa de sub comunism si de sub umbra trecutului.APEL LA SOLIDARITATE!

 2. Apreciez. Dar nu-mi este clar un lucru: de ce toti spun ca sa-i ajutam pe cei ce protesteaza? si care este modalitatea de ajutor? Eu nu cred ca tinerii trebuie sa se rascoale si mai mult si sa protesteze in asa fel ca si cum a fost acum!! Noi nu trebuie sa pastram tacerea, sunt deacord. Dar in modul cum se face acum la Moldova nu e ceva normal. Haideti sa ne uitam real la ceea ce se petrece acum in Moldova. Majoritatea din cei ce au iesit pe strada sun tineri drogati, plini de alcohol, fostii retinuti din inchisori, si asa mai departe. Deci majoritatea din ei vin pe Piata Marii Adunari nu pentru dreptate ci pentru a primi alcohol gratuit si poate si mai mult gratis. Prin mesajul meu doresc ca toti cei ce dau comentarii aici mai inainte de toate sa va ginditi cu ce idei puteti ajuta. Rascoala mai departe nu este o idee.
  Si mai doresc sa adaug tot aici ca la comunisti se afla o candidatura foarte buna pentru un nou presedinte al tarii Moldova – d.Marian Lupu.
  Eu am fost tot anticomunista, dar la moment sunt sigura ca mai buna persoana pentru postul de presedinte al tarii nu este.
  Si mai doresc sa accentuiesc ca poporul lupta la moment si au inceput si mai tare sa se urasca unul pe altul, ceea ce trebuie oprit mai repede. Daca oamenii se vor purta urit unul cu altul, atunci Moldova se va duce pe ripa cu comunisti sau cu un alt partid. Nu trebuie sa se permita injosirea unul pe altul. O revolutie nu este o iesire din situatie.
  La moment eu nu ma aflu in Moldova, si nu voi veni in timpul apripiat, dar ma doare mult de cea ce se petrece la Moldova. Dar rascoala nu are nimic cu comunistii. Careva mafioji nu se inteleg intre ei si au hotarit in asa fel sa provoace poporul. Si tineretul respectiv indeplinesc cea ce singuri nu stiu ce fac. Majoritatea nu inteleg nimic in politica, dar fiindca pe Piata Marii Adunar cineva aduce si imparte otravuri gratuit, atunci se duc si ei sa culeaga cite ceva.

 3. Liviu, apreciez solidaritatea fraţilor de peste Prut, e adevărat ce zici şi adevărul istoric nu se poate nega, dar a-şi vrea să citeşti şi un articol pe care tocmai l-am scris – PMAN şi ce facem cu comuniştii… – urăsc comuniştii pentru ce au făcut şi continuă să facă, sunt român, dar e nevoie să fii şi deştept…

  Natalia, citeşte şi tu te rog acest articol şi poate mai laşi un comentariu acolo. Ştiu că îţi pasă de Moldova, la fel cum îmi pasă mie, la fel cum le pasă şi celorlalţi şi vrem cu toţii pace şi democraţie, însă ultima se încearcă a fi luată de la noi (dacă ai fi aici poate ai înţelege). Dar îţi spun un lucru pe care îl ştii greşit (chiar zi-mi şi mie de unde ai aşa informaţii?): majoritatea protestatarilor nu sunt drogaţi, beţi sau puşcariaşi – majoritatea sunt paşnici şi stau în PMAN. Beţi şi drogaţi au fost cei ce au venit să jefuiască şi să vandalizeze, plătiţi de comunişti chiar (citeşte aici), puşcariaşi? probabil… se afirmă că au fost graţiaţi de Voronin – citeşte aici. Sper să avem cu toţii raţiunea pentru a înţelege ce se petrece şi de a lua o poziţie fermă şi corectă, iar aceasta este de a fi anticomunist! Ştii tu oare că acum se vânează elevii şi studenţii pe străzi, chiar la universităţi? Ştii tu oare că Voronin singur a afirmat că a lăsat pradă special aceste două clădiri a statului şi cu câteva zile înainte le-a dat indicaţii colegilor comunişti să scoată lucrurile de preţ din cabinete? Ştii tu oare că sunt suspicii credibileatacurile ar fi fost orchestrate de comunişti? Ştii tu oare că deja au fost prezentate dovezi la CEC de cum s-au fraudat alegerile şi ai citit tu afirmaţiile observatorilor? Ştii tu oare că internetul în Moldova este periodic blocat iar accesul la unele site-uri închis (site-uri locale de ştiri ce spun adevărul şi reţele sociale cum e facebook sau odnoklassniki)? Şi încă câte multe altele…

  Marian Lupu? Natalia, ştiu că e un bărbat simpatic şi carismatic, fetelor le place mult… dar e comunist! El contribuie acum la crimele comuniştilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *