Victoria Moldovei (…la fotbal!)

Victoria Moldovei (…la fotbal!)

Echipa națională de fotbal a Moldovei ne mai bucură încă o dată cu o victorie de zile mari. Se pare că de data aceasta nimeni nici nu se gândea la un alt rezultat decât victorie, și am învins! Asta da, atitudine de învingători, BRAVO jucătorilor și antrenorului si tuturor ce au contribuit la acest rezultat! Și BRAVO suporterilor care au creat această atmosferă de victorie!

Am fost si eu parte a acestei atmosferi de victorie și am reușit să capturez câteva momente din acest meci istoric. Înainte de meci am mers și la o bere, cum se face deobicei, și un prieten pe care îl cred de pesimist, dar de fapt e un amator și bun cunoscător a fotbalului moldovenesc tosta zicând: “Hai, să câștige Moldova cu 5:0!”. Nu prea auzi așa ceva de la el, dar se pare că tostând la mai mult se primește ceva. Eu zic să mai tostăm cu toții la meciurile viitoare și poate ajungem și în campionat data viitoare.

Mai doresc să public lista celor ce au jucat în acea seara și să le zicem mulțumesc: Stanislav Namașco (cel care ne salva poarta), Alexandru Epureanu, Sergiu Lascencov, Nicolae Josan (cel care a bătut gol în minutul 22), Radu Rebeja (capitanul echipei), Sergiu Namașco, Eugeniu Cebotaru (înlocuit cu Simion Bulgaru), Denis Zmeu (înlocuit cu Ghenadie Olexici la final de meci), Vitalie Bordian, Igor Bugaiov (cel care a deschis scorul!) și Denis Calincov înlocuit de Serghei Alexeev (care a dat și ultimul gol). Chiar dacă au stat pe banca de rezervă amintim și de băieții care au susținut moral jucătorii: Nicolae Calancea, Viorel Frunză și Victor Comlionoc. Și cel căruia mulți îi datorează succesul pe care l-a avut echipa de fotbal – antrenorul Igor Dobrovolski.

Rezultatele bune a echipei Moldovei de fotbal în cadrul preliminarelor EURO 2008 au fost deja numite ascensiuni miraculoase alături de echipele Ciprului si Liechtensteinului. Iar după victoria de aseara cu siguranță va fi numită și cea mai spectaculoasș ascensiune. După victoriile asupra Ungariei, Maltei, Bosniei și egalul cu turcii, echipa Moldovei acumulează 12 puncte în total situânduse pe poziția 5 in grupă. Acesta este cel mai bun rezultat obținut de echipa noastra vreodată.

Sergiu

Related Posts

FOTO: Miting de protest contra fraudării alegerilor prezidențiale din 2016

FOTO: Miting de protest contra fraudării alegerilor prezidențiale din 2016

Mai faci și tu un ban, de alegeri… în Moldova.

Mai faci și tu un ban, de alegeri… în Moldova.

Radio Noroc, Tokiko Kato şi Porco Rosso la Anim’est

Radio Noroc, Tokiko Kato şi Porco Rosso la Anim’est

Ethno Jazz Festival 2012

Ethno Jazz Festival 2012

1 Comment

  1. salutari

    asa-i moldova noastra, citeodata ne bucura cite o data ne lasa tristi, dar speram ca o sa faca mai mult pentru campeonatul mundial, speram ca sa ne aduca o mare bucurie, si sa intre in campeonatul mundial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *