Vacanţa 2006

Ma aflu în renumitul “Peace Hotel” din Shanghai, e dimineaţă şi mă simt foarte bine! Shanghai-ul e un oraş minunat şi e o alt fel de China, probabil e combinaţia între China pe care ne-o închipuim şi China modernă a zilelor noastre. Stau în aripa de Nord a hotelului în camera 759, e o cladire în stil gotic în stilul şcolii din Chicago. Mai mult despre hotel puteţi afla pe wikipedia (e un hotel vechi cu tradiţie cu titlul “unul din faimoasele hotele din lume”, “cel mai bun hotel în asia”, etc. Aici au stat Charlie Chaplin, Bernard Shaw, Muhammad Ali, preşedinţi ca Reagan, Carter, Clinton, Lionel Jospin, Jiang Zemin, Lordul Noel Coward a scris aici “Private Lives”). Am o vedere frumoasă a oraşului de aici înspre Nanjing Road (strada principală) şi înspre promenada de pe “The Bund” de unde se deschide o privelişte extraordinară înspre cartierul modern Pudong situat în partea opusă a râului Huangpo.

Astăzi mai stau în Shanghai şi mă întorc în XiaoShan (provincia Zhejiang, un oraş suburbie modernă a Hangzhou-lui, unde am petrecut ultimele 7 luni). Până joi îmi petrec timpul în Hangzhou şi XiaoShan, iar joi îmi încep oficial vacanţa – Călătoria în Tibet!

Joi, 2 noiembrie, plec în Shanghai de unde îmi iau zborul înspre Xining, capitala provinciei … (nu mai ştiu ce provincie – Qinghai), stau acolo 2 zile, apropo mai la nord e cel mai mare lac cu apă sărată din China. Şi de aici iau trenul înspre Lhasa, capitala Tibetană. E o rută de cale ferată nouă, ce a fost dată în exploatare acum recent (dacă nu greşesc eu în Octombrie, adică luna aceasta). Seara, pe 5 noiembrie voi fi în Lhasa. Voi sta câteva zile în Lhasa, vizitez lacul Namtso, după care îmi fac drumul înspre Everest Base Camp (EBC) – să văd şi eu vârful lumii. Pe 11 noiembrie probabil voi fi acolo şi voi sta la Mănăstirea Rongbuk care e mănăstirea situată la cea mai mare altitudine din lume. Îmi fac drumul înapoi spre Lhasa şi cel mai devreme pe 16 noiembrie sau mai târziu zbor în Hong Kong, unde planific să stau următoarele 5 luni.

Sergiu

Related Posts

Ce trebuie să conţină trusa pentru maternitate?

Ce trebuie să conţină trusa pentru maternitate?

Am băiat!

Am băiat!

Cum obişnuiţi să vă petreceţi ziua de naştere?

Cum obişnuiţi să vă petreceţi ziua de naştere?

Radio Noroc, Tokiko Kato şi Porco Rosso la Anim’est

Radio Noroc, Tokiko Kato şi Porco Rosso la Anim’est

No Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *