Succes pentru Moldova si Nelly Ciobanu la Eurovision

Anul acesta la Eurovision prezentăm o piesă bună, chiar foarte bună, ba mai mult – chiar îmi place şi mie! Din tot ce am prezentat până acum mia plăcut doar “Boonika” Zdubilor şi “Hora” din anul acesta dusă la Moscova de Nelly Ciobanu. Poll-urile însă nu sunt de aceeaşi părere cu mine şi nu ne plasează între favoriţi, dar cel puţin ne prezic ieşirea în finală însă unii chiar zic că vom intra în top 10. După mine “Hora din Moldova” ar intra şi în top 3, dar dacă ar fi totul cum o doresc eu – nu aveam nici în parlament jite comuniste. Oricum nu ar fi le urez succese ai noştrilor la Eurovision şi mă bucur de hora noastră care va fi auzită de Europa şi poate le va pica la inimă unora.

Videoclipul l-aţi văzut probabil deja (unii poate a-ţi şi contribuit), dar îl mai pun odată să vă bucuraţi de o horă moldovenească:E hazliu, e original, e coloristic – superbă idee şi realizare. Clipul îl puteţi download-a în diverse formate, inclusiv şi pentru telefonul mobil de pe hora.md (tot acolo sunt şi secvenţele video de pe mobil trimise din toată Moldova din care s-a făcut şi clipul).

Piesa mea favorită de la această ediţie Eurovision 2009 de la Moscova e – “Todas As Ruas Do Amor” interpretată de Flor-de-Lis din Portugalia pentru care probabil voi şi vota. Alţi favoriţi de-ai mei sunt Islanda şi Bosnia. Piesa cea mai stupidă cred că e “Fairytale”-u bielorusului crescut în Norvegia, dar tre’ să recunosc că melodia rămâne în cap cum s-ar spune şi de fapt e una din favoritele cu şansele cele mai mari la câştig. De alt fel, de când am început eu să urmăresc Eurovisionul o singură dată au câştigat cei pe care i-am votat – Ruslana ucrainenilor în 2004 la Istanbul.

Pentru cei ce vor să asculte repejor toate melodiile Eurovision 2009 vă propun acest widget de la amazon, sunt doar secvenţe scurte din fiecare cântec dar suficient ca să vă faceţi o impresie:


Sau puteţi accesa această pagină de pseudo-tv live cu piese de la Eurovision în continuu sau intraţi pe canalul oficial Eurovision de pe YouTube.

Sergiu

Related Posts

FOTO: Miting de protest contra fraudării alegerilor prezidențiale din 2016

FOTO: Miting de protest contra fraudării alegerilor prezidențiale din 2016

Mai faci și tu un ban, de alegeri… în Moldova.

Mai faci și tu un ban, de alegeri… în Moldova.

Radio Noroc, Tokiko Kato şi Porco Rosso la Anim’est

Radio Noroc, Tokiko Kato şi Porco Rosso la Anim’est

Ethno Jazz Festival 2012

Ethno Jazz Festival 2012

1 Comment

  1. Moldova e cuvantul numarul doi la cautare pe twitter curent. putem spera la un loc de frunt la eurovision!!! Succes Moldova – Europa va place!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *