Despre “mierea de aur” și cum o folosim noi

Despre “mierea de aur” și cum o folosim noi

Am aflat despre “mierea de aur” acum un an în urmă și mi-a fost recomandată ca un antibiotic natural și o metodă de protecție de răceli, dar și ca metodă de sporire generală a imunității organismului. De atunci o folosim în permanență în perioada rece a anului cu toată familia și vă îndemn să o încercați!

“Mierea de aur” nu este alt ceva decât combinația între mierea de albini și curcuma (numită și turmeric). Mierea este cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene și anti-inflamatoare, iar curcumaua este considerat a fi unul din cei mai puternici antioxidanți naturali, dar și un anti-inflamator puternic. Turmericul conține curcuminoide, ce posedă proprietăți antioxidante, neutralizează radicalii liberi și protejează organismul de bacterii. Spre deosebire de antibioticile sintetice din farmacii, mierea și curcumaua nu au efecte negative asupra microflorii intestinale, de fapt “mierea de aur” îmbunătățește digestia. Combinația între miere și curcuma este certificată în Ayurveda ca cel mai puternic antibiotic.

REȚETA PENTRU MIEREA DE AUR

Ingrediente:

100 g miere naturală de albini
1 lingură de curcuma rasă

Mod de preparare:

Adăugați curcumaua rasă la mierea de albini și păstrați-o într-un vas de sticlă. Noi preferăm să folosim rădăcina de curcuma în bucăți pe care o mărunțim în piuliță cu pisălog, astfel obținem un praf de curcuma proaspăt și aromat care conține bucăți mai mici și mai mari de curcuma atât de plăcute la textură în “mierea de aur”.

Mod de utilizare:

La primele simptome de răceală sau infecție a căilor respiratorii preparați mixtura de “miere de aur” și consumați-o în următorul mod:
1 zi: câte o jumătate de linguriță la fiecare oră
2 zi: câte o jumătate de linguriță la fiecare 2 ore
3 zi: câte o jumătate de linguriță de 3 ori pe zi

Noi o consumăm periodic pentru profiliaxie de 2-3 ori pe zi timp de 1 săptămână.

P.S.: Mierea de aur se mai folosește ca tratamentul artritei și reumatismului datorită proprietăților sale anti-inflamatoare.

Sergiu

Related Posts

Mai faci și tu un ban, de alegeri… în Moldova.

Mai faci și tu un ban, de alegeri… în Moldova.

Ce trebuie să conţină trusa pentru maternitate?

Ce trebuie să conţină trusa pentru maternitate?

Am băiat!

Am băiat!

Cum obişnuiţi să vă petreceţi ziua de naştere?

Cum obişnuiţi să vă petreceţi ziua de naştere?

2 Comments

  1. La primele simptome ale racelii am incercat "leacul" cu miere de aur. De obicei a doua zi eram doborat de raceala dar de data asta mi-am simtit mult mai bine dupa ce am luat o jumatate de lingurita de miere la fiecare ora. Cu siguranta am sa il folosesc de fiecare data cand simt ca ma ia raceala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *