Când se stinge lumina… / When the lights go out…

Ma uitam acuma pe internet să văd ce alte “blog”-uri a conaţionalilor mai găsesc şi am dat de un articol interesant pe EuroBlog-ul lui Val Popovici. E despre un film de scurt metraj a lui Igor Cobâleanschi. Mi-a plăcut mult. Iată link-ul de pe YouTube.

Şi iată şi filmuleţul…

Iată ştirea preluată de pe EuroBlog:

In Romania a fost lansat filmul de scurt metraj “Intr-o tara second hand, totul e la second hand”. Scenografia este semnata de catre cunoscutul regizor de la Chisinau, Igor Cobaleanschi, informeaza Agentia DECA-press.

Producatorul filmului, Thomas Ciulei, spune ca filmul surprinde o realitate din vietile persoanelor obisnuite: “ratiunea dispare, cand omul vrea sa facă un ban rapid”. Producatorul spune, citat de presa romaneasca, ca l-a intalnit pe regizorul Igor Cobaleanschi in Republica Moldova, in 2004. I-a placut scenariul si a incercat sa obtina bani pentru scurtmetraj. Pelicula a fost sponsorizata pana la urma de Studioul de Creatie a Ministerului Culturii de la Bucuresti, condus de regizorul Lucian Pintilie. Cheltuielile de productie s-au ridicat la 60.000 de dolari.

Regizorul Igor Cobaleanschi, in varsta de 33 de ani, este cunoscut si prin producerea unor videoclipuri pentru trupa “Zdob si Zdub”.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *