Ideea de afaceri nr.1: Patiserie locală cu serviciu de deşteptare şi livrare

Ideea de afaceri nr.1: Patiserie locală cu serviciu de deşteptare şi livrare

Astăzi, înainte de a servi cafeluţa de dimineaţă mi-a venit încă o idee pentru o afacere pe care vreau să o împărtăşesc. Cu siguranţă că idei de afaceri ne vin o mulţime, foarte puţine din ele însă ajung a fi puse în aplicare şi încă mai puţine se dovedesc a fi de succes. Aceste idei le ţinem pentru noi şi rareori ajungem să le împărtăşim. Multe din ele însă îţi dai seama că nu le vei realiza niciodată şi eu m-aşi bucura chiar dacă cineva le-ar putea folosi.

Deci, am decis să deschid o rubrică nouă pe blog pentru idei de afaceri. Sunteţi bineveniţi să comentaţi şi criticaţi aceste idei şi de ce nu să contribuiţi la ele şi să le dezvoltaţi. Şi mă voi bucura să aflu dacă au fost folosite! Deseori văzând o afacere nouă cu o idee originală auzi pe cineva zicând – “hei, am avut şi eu această idee”, diferenţa între cei doi e că cineva a pus-o în aplicare.

Ideea nr.1: Patiserie locală cu serviciu de deşteptare şi livrare.
Ce bine ar fi să te trezeşti cu o cafeluţă aromată şi un croissant proaspăt! Sigur asta se poate realiza şi de iubit/iubită, dar de ce nu ar fi un asemenea serviciu care te trezeşte şi îţi aduce produse de patiserie proaspete, călduţe chiar împreună cu o cafea bună sau suc natural proaspăt scurs? Şi te şi trezeşte la o oră anume!

Serviciul ar putea fi realizat de o brutărie sau patiserie locală care pe lângă producerea şi comercializarea pe care o au deja ar efectua aceste livrări matinale. Ar începe producerea la o oră mai devreme, ar angaja poate studenţi pentru livrare şi ar oferi acest serviciu pe o arie restrânsă în jurul brutăriei. Brutăria ar crea relaţii speciale cu clienţii săi şi ar oferi acest serviciu ca abonament poate? Comanda exactă şi ora de livrare pot fi specificate în prealabil în local, la telefon sau prin site. Iar livrările se pot face în zile de lucru sau de weekend? (ar depinde de locaţie cred că).

Îmi amintesc de patiseriile din Hong Kong şi Beijing cu zeci de varietăţi de chifle, croissanturi, rulouri şi plăcinţele unde mă rătăceam dimineaţa în drum spre serviciu (chiar dacă aveau un gust mai dulciu decât ar trebui), de merdenelele perfecte din Bucureşti, de sucul fresh proapăt scurs de la comerciantul de la colţ de stradă în Hong Kong, de cafeaua perfectă din boabe proaspăt prăjite de la un aparat de cafea – le vreau pe toate dimineaţa în pat!

P.S.: De la ideea nr.1 trecem la ideea nr.2 legată de însuşi ideea de a împărtăşi idei de afaceri: se poate deschide un site unde utilizatorii ar putea înscrie ideiile lor de afaceri. Acestea ar putea fi comentate, votate. Iar pentru efortul depus proprietarii de idei ar putea fi remuneraţi (sau nu?). În cazul dat ar fi bine ca utilizatorii să semneze un fel de act care presupune autenticitatea ideii (dacă e cazul) şi permisiunea de a folosi ideea de alţii. Interesant ar fi de aflat şi cadrul legal pentru toate astea. Conţinutul site-ului şi ideile prezentate pot fi vizibile doar membrilor. Pe de o parte ar fi cei care contribuie (şi sunt remuneraţi în bază de puncte pe care le primeşte ideea) şi de cealaltă parte ar fi cumpărătorii de idei (care plătesc abonament?). Sau e mai simplu de mers pe ideea “open source”?

Sergiu

Related Posts

Mai faci și tu un ban, de alegeri… în Moldova.

Mai faci și tu un ban, de alegeri… în Moldova.

Despre “mierea de aur” și cum o folosim noi

Despre “mierea de aur” și cum o folosim noi

Ce trebuie să conţină trusa pentru maternitate?

Ce trebuie să conţină trusa pentru maternitate?

Am băiat!

Am băiat!

No Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *