Cum se prepară “Izvarul” sau “Vinul Fiert”

Cum se prepară “Izvarul” sau “Vinul Fiert”

Această reţetă de Izvar am desemnat-o recomandată pentru luna Ianuarie în calendarul PoftaBuna.md editat de noi. Pentru cei ce nu au auzit încă de acest calendar cu design inovativ ce se lipeşte de frigider – poftiţi link-ul: Câte un calendar fiecărui bucătar de pe PoftaBuna.md! Mai puteţi intra în posesia unuia dacă vă înregistraţi pe site şi postaţi o reţetă personală.

Aşa deci, izvarul!

Izvarul este băutura perfectă pe timp rece şi este considerat un remediu bun pentru răceală. Este cunoscut şi în alte ţări sub diverse denumiri: “Glühwein” în Germania, “Glögg” în ţările scandinave, “Vin chaud” în Franţa, “Vin brulè” în Italia, iar englezii îi zic “Mulled wine”. Unii îl fac şi din vin alb, izvarul original însă se face doar din vin roşu. Uneori se foloseşte în loc de piper iute roşu boabe de piper negru măcinat, ce de fapt poate servi ca înlocuitor, dar nu redă gustul exact. Opţional se poate adăuga coajă de citrice, nucşoară sau scorţişoară. Recomand însă folosirea exactă a reţetei de mai jos pentru un gust tradiţional autentic!

Ingrediente:

400ml – vin roşu
2 linguriţe miere de albini
1 linguriţă fulgi de ardei roşu (sau piper 1/2 linguriţă piper roşu măcinat)
5 cuişoare

Mod de preparare

Se pune pe foc într-un vas vinul, se adaugă piperul roşu şi cuişoarele. Când încep să apară bule pe la marginea vasului adăugaţi şi mierea de albini. Amestecaţi până se dizolvă complet şi stingeţi focul. Atenţie: nu lăsaţi ca vinul să dea în fiert!

Serviţi cu plăcere!

Sergiu

Related Posts

Despre “mierea de aur” și cum o folosim noi

Despre “mierea de aur” și cum o folosim noi

Tartine cu brânză şi salvie

Tartine cu brânză şi salvie

Miel copt cu cortofi, salvie şi rozmarin

Miel copt cu cortofi, salvie şi rozmarin

Baghetă franceză cu brânză şi usturoi

Baghetă franceză cu brânză şi usturoi

1 Comment

  1. Actually I was searching for this instructions and hope I landed on the perfect web page. Thanks for the instructions! I am going to prepare this Mulled wine during this Christmas vacation.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *